Background

AMBALAJLAMA ÇÖZÜMLERİ

Ambalaj, ürünleri dışardan gelecek etkilerden koruyan, onları bütün olarak taşıma, depolama, dağıtım, tanıtım ve pazarlama işlemlerini kolaylaştıran; metal, kâğıt, karton, cam, plastik vb. malzemelerden yapılmış dış örtülerdir. Kısaca ambalaj, içinde bulunan ürünün koruyucusudur.

Ambalajlamanın Faydaları

Ürün ambalajları, ürünü korumakla birlikte tüketiciye ve satıcıya ekstra birçok fayda sağlamaktadır. Ürün ambalajlarının sağladığı faydalardan bazıları aşağıdaki gibidir:

• Ürünü korur, hasarsız bir teslimat süreci sağlar.

• Pek çok ürünün bir arada taşınmasını sağlayarak ürün başı atığı azaltmakta ve taşıma maliyetini düşürmektedir.

• Ambalaj üzerinde yer alan bilgilendirme etiketleri ve yazıları sayesinde hem taşıyıcıya hem de tüketiciye ağırlık, son kullanım tarihi, fiyat, kulanım şekli vb. önemli bilgiler sunmaktadır.

• Ürünlerin daha hijyenik transfer olmasını sağlamaktadır.

• Özel ürünlerin dışardan görünmesini ve taklit edilmesini önler.

• Dayanıklı ve korumalı bir taşıma sağladığı için dünya çapında sevkiyatlara zemin hazırlar, ekonomik faaliyetleri artırır, gıdasızlığa karşı çözümler sunar.

 

Ambalajlama işlemleri için ilk olarak taşınacak ürüne uygun ambalajın bulunması, taşıma türüne ve içerdiklerine göre ambalajın uygulaması daha sonra ise tüm şartlara uygun gerekli etiketlemelerin ve işaretlemelerin yapılması gerekmektedir. Birçok üretici ve satıcı ürününü geliştirmeye ve pazarlanmasına odaklanırken, sevk süresince ürünün barınağı olan ambalajlara gerekli özeni göstermekte zorlanmaktadır. Özellikle resmi prosedürler işletme sahiplerine oldukça karışık gelmekte, doğan yanlışlıklar sebebiyle kargoların gönderimi günlerce gecikebilmektedir.

Netavion şirketler grubu olarak tüm bu zorlu ambalajlama süreçleri için çözümler üretmektedir.

Netavion Ambalaj Çözümleri Nelerdir?

Zorlu süreçleri deneyimleyen birçok müşterimizin ikinci işlerinde bu soruyu sorduğuna tanık olmaktayız. İyi bir ambalajlama öncelikle iyi bir ambalaj ürününün tedarik edilmesiyle gerçekleşebilir. Karton paket ve paket içi dolgu ambalajlarının yanı sıra, kargoyu komple saran veya taşıma türlerine göre uygulanması zorunlu olan ambalaj türleri bulunmaktadır.

Bir kargonun ambalajlanması ya bulunduğu depoda ya da göndericinin kendi imkanları çerçevesinde yapılmaktadır.

Netavion, müşterilerine iki tür ambalajlama hizmetini de sunmaktadır. Ürünün depolanmasını Netavion şirketler grubunun depolarında yaptıran müşterilerimize özel, depoda ambalajlama işlemi uygulanmaktadır.

Daha fazla bilgi almak için buraya tıklayarak ambalajlama çözümleri bölümümüzü inceleyebilirsiniz.